از لحاظ جغرافیایی استان اونتاریو در شرق کانادا و در بین استان‌های کبک و مانیتوبا قرار دارد. از جنوب با ایالت‌های مینه‌سوتا، میشیگان، اوهایو، پنسیلوانیا و نیویورک هم‌مرز است. انتاریو از شمال به خلیج‌های هادسون و جیمز منتهی می‌شود.

مشهورترین شهرهای اونتاریو

مشهورترین شهرهای انتاریو عبارت‌اند از : 

  1. تورنتو با جمعیت ۲،۶۰۰،۰۰۰ نفر 
  2. اتاوا با جمعیت ۷۱۲،۱۲۹ نفر
  3. همیلتون با جمعیت ۵۱۹،۸۴۹ نفر
  4. کیچنر با جمعیت۲۳۳،۷۰۰ نفر
  5. واترلو با جمعیت ۹۷،۴۷۵ نفر
  6. لندن با جمعیت ۳۴۶.۷۶۵ نفر
  7. وینزور با جمعیت ۲۷۸،۰۱۳ نفر
  8. کینگستون با جمعیت ۱۱۴،۱۹۵ نفر

تاریخچه اونتاریو

انتاریو یکی از ۴ استان اصلی بود که در معاهده ۱۸۶۷ کانادا به هم پیوستند. نام اصلی استان «کانادای بالا» بوده (با توجه به اینکه «کانادای پایین» نیز در آن دوران وجود داشته که امروز کبک خوانده می‌شود). نام استان از دریاچه انتاریو گرفته شده‌است، که خود این نام نیز در زبان هورن Huron به معنای دریاچه بزرگ می‌باشد. از آنجائی که این استان یکی از اولین مناطق صنعتی در کانادا به‌شمار می‌آید، محل قدیمی‌ترین شرکت‌های کانادایی نیز هست. تاریخچه انتاریو توسط مهاجرانی ساخته شده‌است که ابتدا با قایق، سپس با قطار و سرانجام با هواپیما برای آباد کردن این استان وارد آن شده‌اند. حتی پیش از به وجود آمدن کانادا مهاجران برای شروع یک زندگی جدید وارد آن شده بودند و امروز بجز حدود ۲٫۵ درصد جمعیت انتاریو، ما بقی اهالی انتاریو از نسل همان مهاجران می‌باشند. با ورود موج جدید مهاجران از مناطق مختلف جهان طی دوران مختلف هریک از آن‌ها تأثیرات فرهنگی خود را بر فرهنگ این استان برجای گذارده‌اند.

اشتغال و اقتصاد اونتاریو

به دلیل آنکه استان انتاریو قطب اقتصادی کانادا محسوب می‌شود، در نتیجه انواع صنایع در این استان به‌خصوص در تورنتو و دیگر مناطق شهری یافت می‌شوند. این استان محلی برای ارائه خدمات مدرن و اطلاعات اقتصادی در کنار بسترهای لازم برای تولید است. اتاوا که مرکز ادارات دولتی و اکثر وزارتخانه‌های فدرال است می‌تواند به جذب مشاغل گوناگون و همچنین سازمان بین‌المللی غیر تجاری کمک شایانی نماید.

صنعت اتوموبیل بخش اصلی تولیدات صنعتی انتاریو را شامل می‌شود که شرکت‌های کانادایی جزو شرکت‌های پیشرو جهان در این صنعت می‌باشند. بعد از یک دوره رکود در صنعت، در سه سال گذشته شاهد سرمایه‌گذاری‌های کلان توسط صنایع پیشرو در طرح‌ها و فناوری‌های جدید بوده‌ایم.

همچنین این استان دارای منابع طبیعی غنی مورد نیاز صنایع می‌باشد. یک شرکت معدنی قدیمی دارای معادن نیکل و آهن نمونه‌ای از این منابع می‌باشد. جنگل‌های وسیع این استان می‌تواند منابع خوبی برای صنایع چوب بری، تهیه خمیر چوب و کاغذ با شیوه‌های نوین باشد. بعلاوه با افزایش تمایل مردم به سرگرمی‌های گوناگون و جدید، طبیعت انتاریو این فرصت را در اختیار علاقه‌مندان به گردشگری قرار می‌دهد.

آمار بیکاری در استان کمی کمتر از میانگین آمار بیکاری در کشور و در حدود ۶٫۶ درصد می‌باشد. موقعیت‌های شغلی در این استان با توجه به اقتصاد و صنایع گوناگون موجود در آن از تنوع بسیاری برخوردار است تا جایی که از کشاورزی تا فناوری اطلاعات در آن می‌توان یافت. سطح ایجاد اشتغال در استان در سال‌های اخیر بسیار خوب بوده و پیش‌بینی می‌شود که به همین صورت ادامه یابد.

نیروگاه هسته‌ای براوس، دومین نیروگاه بزرگ هسته‌ای جهان، نیروگاه هسته‌ای دارلینگتون و نیروگاه هسته‌ای پیکرینگ در این استان قرار دارند.

استاندارد زندگی در انتاریو

طور میانگین درآمد اهالی انتاریو در بین استان‌های کانادا جزو بالاترین درآمدها می‌باشد. گرچه برخی از هزینه‌های زندگی به‌خصوص هزینه مسکن افزایش یافته‌است. متوسط درآمد خانواده‌ها در انتاریو با رقم ۵۹٫۷۰۰ دلار در سال دومین درآمد بالا در میان استان‌های کشور می‌باشد. همچنین این استان با رقم ۱۳٫۰۰ دلار در ساعت دومین نرخ پایه حقوق در کشور را دارا می‌باشد. نرخ مالیات با رقم ۱۷٫۴۱ درصد پنجمین رتبه در کشور را دارا است. باوجود آنکه هزینه‌های زندگی در این استان اندکی بالاتر از میانگین کشوری می‌باشد، نرخ درآمدها در این استان می‌تواند از عهده زندگی با بالاترین معیارها در میان کشورها برآید. تورنتو و اتاوا به دلیل شهرتشان در نظافت و تمیزی، ایمنی و در دسترس بودن خدمات در مقایسه با شهرهای هم قیاس همواره جزو بهترین شهرها برای زندگی بوده‌اند و همین استانداردهای بالای زندگی موجب شده که انتاریو به مقصد اصلی مهاجران جدید به کانادا تبدیل شود.

ساکنان ایرانی‌تبار انتاریو

بیش از ۷۰٬۰۰۰ تن از ساکنان استان انتاریو دارای‌تبار ایرانی هستند که عمدتاً در شمال شهر تورنتو (یورک شمالی و تپه ریچموند) سکونت دارند. «مجید جوهری» و «علی احساسی» دو نماینده از حوزه‌های ریچموند هیل و ویلودیل (هر دو منطقه در استان انتاریو)، اولین کانادایی ایرانی‌هایی بودند که به «پارلمان سطح فدرال» کانادا ورود یافتند. رضا مریدی نیز از حزب لیبرال و منطقه تپه ریچموند اولین کانادایی ایرانی‌تبار بود که، به پارلمان در سطح استانیِ، انتاریو راه پیدا کرده‌است.